Poviedky Angel Investigations

Dôsledky náhody

Informácie o poviedke:Túto poviedku sme našli na neaktívnych blogových stránkach www.passionate-angel.blog.cz. Vzhľadom na to, že nechceme, aby upadla do zabudnutia, rozhodli sme sa ju skopírovať priamo na túto stránku. Všetky práva na túto poviedku sú vyhradené jej pôvodným autorom a na tejto stránke sú umiestnené bez nároku na akýkoľvek honorár od jej čitateľov. Jednoducho chceme, aby sa na ňu nezabudlo. :-)


"Konečne by sa mohli ukázať," vzdychla Buffy. Bola na hliadke a hrozne sa nudila. Will mala dnes program s Ozom a tak sa vybrala na hliadku sama. Všetci upíry sa však kamsi stratili a práve sa chystala vrátiť na internát, keď začula za sebou šuchot. Z krovia sa vyrútil upír a Buffy bola v momente na nohách. No za upírom sa zjavil ešte niekto a Buffy ustrnula.

"Bože je taká krásna," pomyslel si Angel. Tak dávno sa nevideli a bola to jeho chyba. On predsa odišiel do L.A. , bolo to jeho rozhodnutie. A potom za ním prišlo to dievča. Prenasledoval ju jej bývalý a keďže sa stal upírom, Angel sľúbil že jej pomôže. Vystopoval ho až sem a natrafil na ňu...

"Čo tu robíš?" nevychádzala z úžasu Buffy. Upír však nemal pre jej rozpoloženie ani štipku pochopenia, vyrútil sa na ňu s dýkou a kým sa spamätala z prekvapenia zranil ju. To Buffy prebralo.
"Musíš vyrušovať?" odsekla upírovi, vrhla sa na neho a o pár minút bol z neho len obláčik prachu. Angel k nej v momente priskočil.
"Buffy, si v poriadku?" jemne jej vyhrnul tričko a prezrel si ranu na boku.
"To nič nie je," odvetila Buffy.
"Treba to ošetriť," znepokojene si ju premeriaval Angel.
"Čo tu robíš?" zopakovala svoju otázku.
"Prenasledoval som toho upíra, obťažoval jedno dievča a to ma poprosilo o pomoc.... a tak som ho stopoval a... no a som tu."
"Ach tak" potichu helsla Buffy. Tak dlho ho túžila vidieť. Toľko krát mu chcela zavolať do L.A. ale napokon to vždy vzdala. A teraz je tu. Ale neprišiel kvôli nej.
"Pod, vezmem ťa do sídla, je to najbližšie. Ošetrím ti tú ranu." prerušil jej úvahy Angel.

Jeho dotyky boli také opatrné a nežné keď jej prikladal na ranu obväz. Buffy sikla od bolesti. "Prepáč, je to kôli mne" ospravedlňoval sa Angel a vyhýbal sa jej očiam.
"To je v poriadku, nemala som stáť ako kôl v plote keď sa na mňa ten upír vyrútil." Navzdory bolesti v boku sa jej myšlienky sústredili na jeho ruku stále položenú na jej boku. Napriek tomu ako sa na neho hnevala za to že odišiel, teraz ju premáhala túžba po ňom.
"Buffy... ja..." Angel nevedel ako začať. Bola celkom blízko, cítil ako vonia, cítil krv z jej rany aj to aká je napätá. Jeho pohľad nevoľky zablúdil na jej krk kde sa pod riavou zlatých vlasov ukrývali dve nebadané bodky. Takmer prišla o život keď sa z nej napil. Zachránila ho a on ju opustil. Nemohla tušiť že to ľutoval každučký jeden deň. Ako strávil mnoho dlhých nocí pohľadom na telefón a hľadaním odvahy aby ho zodvihol. Nikdy to neurobil. No v tejto chvíli túžil len po jednom, zovrieť ju v náručí a nepustiť. Konečne sa odhodlal pozrieť jej do očí.
Buffy sa v tej chvíli jemne nadvihla a ich nedočkavé pery sa konečne stretli.
"Bol som blázon keď som odišiel." šepol Angel a hlas mal chrapľavý od vzrušenia, ktoré sa ho zmocňovalo.
"Neskôr..." odbila Buffy rovnako vzrušeným hlasom a pritiahla ho bližšie k sebe. Ich bozky spočiatku jemné a nežné boli čoraz hlbšie a vrúcnejšie. Buffy s povzdychom pootvorila pery a Angel vnikol jazykom do jej úst. Jeho ruky opatrne hladili jej telo a boli čoraz smelšie.
"Buffy... Buffy... tak si my chýbala." šepkal Angel.
"Milujem ťa," vzdychla Buffy a vychutnávala stúpajúce vzrušenie.
"Bože..." blízkosť jej tela, jej vlasy ktoré sa vlnili pomedzi jeho prsty, jej oči rozšírené vzrušením, to všetko ho opájalo do nepríčetnosti. Musel sa ovládnuť, inak to skončí zle.
"Buffy, láska... prosím" snažil sa ju jemne odstrčiť.
"Ja viem, v najlepšom treba prestať. " porazene vzdychla Buffy a snažila sa skrotiť vzrušenie, ktoré ju ovládlo. Naposledy Angela vášnivo pobozkala a stočila sa v jeho náručí. O pár minút sa jej zrýchlený dych vrátil do normálu a zaspala.

Prvé čo si uvedomila keď sa zobudila bolo že Angel je preč a ona sa cíti nejako čudne. "Angele...?" pokúsila sa vstať ale zatočila sa jej hlava a ocitla sa na podlahe.
"Čo sa deje... Buffy preboha!" zastonal Angel keď zbadal bezvládnu Buffy.
Jemne ju zodvihol a položil späť do postele. Cítil že celá horí, niečo nebolo v poriadku. Opatrne jej vyhrnul tričko a odlepil obväz. Buffy zastonala. Rana bola zapálená a krvácala.
"Mal by som zavolať do nemocnice," prestrašene šepol Buffy keď videl že nadobudla vedomie.
"Nie... do nemocnice nie, zavolaj Will," slabo zaprosila.
Angel vrhol ešte jeden znepokojený pohľad na jej rozpálenú tvár a vyšiel z izby telefonovať. O chvíľu sa vrátil aj s mokrým uterákom a jemne ním otieral Buffy čelo.
"Willow tu bude o chvíľu, vydrž," povedal ustarane.

Will vtrhla do izby ani sa neobťažovala poriadne pozdraviť a okamžite sa zaujímala čo sa stalo. Angel jej celú situáciu podrobne opísal a ustavične pritom vrhal nepokojný pohľad na Buffy, ktorá sa mrvila v horúčke.
"Musím zavolať Gilesa a nájsť tú dýku ktorou ju ten upír zasiahol, bude v tom nejaký jed. Hneď ako na niečo prídeme ti zavolá," lúčila sa s Angelom napochytro Will a podávala mu malú fľaštičku.
"Je to bylinkový odvar mal by zmierniť horúčku, ale je to len dočasné riešenie," dodala a odišla.

Bol už večer keď horúčka ustúpila a Buffy sa prebrala. "Ahoj šípková ruženka" usmial sa Angel vďačný že sa zobudila.
"Som ja ale hrozná, taký malý škrabanec a už ma to zmohlo. Asi som vyšla z cviku," pokúsila sa o úsmev Buffy.
Vtom vošla Will a spolu s ňou Giles. "Buffy, ty si hore?!" potešila sa Will.
"Čo ste zistili?" okamžite sa zaujímal Angel.
"Je to jed, Will mala pravdu," odpovedal mu Giles, "dokonca sme už našli aj protiliek ale..."
"Ach áno, Giles má vždy nejaké ale..." ironicky vzdychla Buffy. "Tak čo je to tentoraz?"
"No súčasťou toho protijedu musí byť krv upíra..." pomaly hovorila Will.
"A kde je problém," spýtal sa Angel, "rád obetujem aj všetku svoju krv tak sa dajte do toho."
"Problém je že ty momentálne nie si tak celkom pravý upír... máš totiž niečo navyše." potichu dokončil Giles.
"Ja mám tu už všetky veci aby som... no však vieš... a potom ti dušu znova vrátim... len potrebujem tvoj súhlas," obzerala sa Will rozpačito.
Angel už otváral ústa na súhlas keď ho prerušila Buffy: "Ty mu chceš vziať dušu kúzlom?" uprela na Will prenikavý pohľad.
"Vieš myslela som v tvojom stave, no... Giles my teda pôjdeme dokončiť nejaké veci," pochopila Will a ťahala Gilesa von.
Angel sa otočil k Buffy: "Si predsa chorá a ranená, nemôžeme, no..." nevedel ako dokončiť.
"No to je skvelé, všetci sa tvárite akí ste starostlivý a pritom my nedoprajete ani chvíľu šťastia," odvetila Buffy sarkasticky. "Po tom lieku čo mi dala Will sa cítim fajn."
"Ale ak nemáš záujem tam sú dvere, Will to zariadi," dodala naštvane a odvrátila tvár.
Angel sa usmial, zbožňoval ju keď bola takáto priama. Pomaly sa zodvihol a pohol k dverám, pričom Buffy naňho hodila neveriaci pohľad a už, už otvárala ústa že za ním niečo odporné zakričí. Ale on iba zatvoril dvere, ktoré Will pri odchode nechala pootvorené a zvrtol kľúčom. Potom sa so širokým úsmevom vrátil k nej. Jemne si ju privinul ale keď sa pokúsila dočiahnuť jeho pery tvárou je preletel kŕč bolesti.
Zvážnel: "Naozaj to chceš? Čo ak ti nechtiac ublížim. Už si kôli mne dosť trpela," dodal pri pohľade na jej krk.
"Práve preto si zaslúžim odmenu," priložila mu prst na ústa aby ho umlčala. "Shh... naozaj to chcem," odvetila a pobozkala ho.
Angel viac nenamietal a vrhol sa na jej horúce pery. Tak dlho na to obaja čakali že by bolo bláznovstvo nevyužiť príležitosť. Ich jazyky sa preplietli a Angel sa pretočil na bok aby neublížil Buffynej rane. Pritisol ju jemne k sebe a putoval jazykom po jej krku. Rukami pomaly vnikal pod tričko, vyhrnul jej ho, obsypal bozkami jej bruško a pomaličky pokračoval hore. Buffy zastenala a tričko o chvíľ pristálo na zemi nasledované Angelovou košeľou. Cítil aká je rozpálená ale tentokrát nie od horúčky. Pritiahla ho bližšie a cítila vzrušenie, ktoré v ňom stúpalo. Cítila jeho ruky všade, jeho jazyk sa posúval čoraz nižšie a hoci sa zato nenávidel pach jej krvi bol neodolateľný. "Tvoja krv... je ako droga," zasipel Angel a jazykom olízol kvapku, ktorá vytiekla z rany na boku. Buffy sa celá zachvela a keď jeho ruka zablúdila na pod jej nohavičky už sa nedokázala ovládnuť. Obtočila si nohy okolo neho a vychutnávala jeho blízkosť. Držal ju pevne v náručí, rukami preberal jej spotené vlasy, jemne ju hrýzol do krku a keď znova hlasno zastonala vnikol do nej umlčiac jej výkrik bozkom. Pritisla sa k nemu najpevnejšie ako sa dalo, chcela ho cítiť úplne celého. To ako sa jej svaly hýbali a prsty ktoré mu zaborila do chrbta keď vyvrcholila mu spôsobovali nepredstaviteľnú rozkoš. Úplne vyčerpaná klesla v jeho náručí a Angel sa zľakol že jej predsa len ublížil.
"Neboj sa , bolo to nádherné. Milujem ťa," zašepkala z posledných síl Buffy a zaspala.
Angel sa chvíľu kochal pohľadom na jej nádherné telo, potom ju prikryl a pobozkal odhrnúc jej vlasy zo spoteného čela.
"Aj ja ťa milujem," povedal, vstal, obliekol sa a potichu vyšiel z izby.

Angelus sa prebral spútaný v reťaziach a prvé čo zbadal bola Will s dýkou v ruke. Obdeľač stál Giles a kolík mal pripravený.
"Ach aké milé privítanie," ironicky sa usmial Angelus a pokúsil sa potiahnuť reťaze.
"Zbytočná námaha" zvrátil jeho počínanie Giles kým Willow sa odhodlala prísť bližšie.
"Hádam sa ma nebojíš ryšaňa, taká mocná čarodejnica ako ty..." posmeškoval.
"Vieš čudujem sa že ťa ešte stále baví robiť to čáry-máry vždy keď Buffy túži po tom aby ju niekto pretiahol," snažil sa ju provokovať Angelus.
Will venovala Angelusovi ľadový pohľad a chcela konečne prerezať jeho zápästie aby sa dostali ku krvi ktorú tak potrebovali. Angelus nahodil upírsku tvár a chniapol po Will, ktorá prestrašene uskočila.
Giles sa rozhodol zasiahnuť, priblížil sa kolíkom nad miesto kde mal Angelus srdce a nenávistne zasipel: "Máš dve možnosti, buď nám dáš pár kvapiek krvi alebo si nájdeme niekoho ochotnejšieho a ty sa rozplynieš na obláčik prachu."
"To by ste neurobili, chudinka Buffy by bola nešťastná," uškrnul sa Angelus.
"To máš síce pravdu, ale na druhej strane by som sa už viac nemusela obťažovať s tým čáry-máry ako si správne podotkol..." schladila ho Will
Angelus venoval ešte jeden pohľad kolíku, ktorý bol nebezpečne blízko a jeho tvár sa znova zmenila na ľudskú.
"Vidíš že to nie je také ťažké," uškrnula sa Will

Keď sa Buffy prebrala cítila že má znova horúčku. Na kraji postele sedel Angel a zápästie mal obviazané. "Mrzí ma to," zamrmlala. "Sú so mnou len samé problémy."
"To nestojí za reč," odvetil Angel navonok veselo. "Len nech to rýchlo zaberie," želel si v duchu a podával Buffy pohár s protijedom.
"To nie je fér, myslím že ty si mal väčší pôžitok z mojej krvi než ja z tohto," snažila sa rozveseliť ho Buffy.
"To nie je smiešne," s bolesťou v očiach na ňu hľadel Angel.
"Prepáč, chcela som len... neboj sa do rána budem v poriadku. Som predsa premožietľka zabudol si?" upokojovala ho netušiac ako veľmi sa mýli.
"Odpočiň si, zostanem pri tebe," ukončil rozhovor Angel.

"Prečo to nezaberá?" strácal nervy Angel keď sa Buffy ráno ešte stále zmietala v horúčke.
"Už by to dávno malo účinkovať," prestrašene šepkala Will, "ak to doteraz nezabralo znamená to že... že to neúčinkuje," dodala takmer nečujne.
Angel na ňu neveriacky hľadel: "A to sa mám len tak pozerať ako zomiera?" vykríkol. "Skús teda niečo iné, alebo to namiešaj znova," reval na Will, "skrátka niečo urob," dodal a hlas sa mu zlomil.
"Ja som hľadala, naozaj Angel, vari si nemyslíš že mne netrhá srdce keď ju takto vidím," rozplakala sa Will.
"Prepáč," snažil sa ovládnuť Angel.
Do miestnosti vošiel Giles a keď zbadal ich zúfalé pohľady rýchlo sa pustil vysvetľovať. "Niečo som našiel, je mi ľúto že idem až tak neskoro ale potreboval som súhlas rady," uprel pohľad na Will, "urobíme kúzlo na zmenu minulosti. Je to jediná možnosť. Zmeníme minulosť tak aby toho upíra nestretla."
Angel si s bolesťou uvedomil čo Giles hovorí, ak nestrete toho upíra nestretne ani jeho, tá úžasná no čo spolu prežili sa nikdy neuskutoční a on znovu odíde do L.A. akoby nič. Pozrel na Gilesa a Will: "Pripravte všetko potrebné, budem pri nej."

"Konečne by sa mohli ukázať," ponosovala sa Buffy na upírov, ktorí sa túto noc kamsi stratili. Okrem toho sa nemala ani s kým porozprávať lebo Will bola na Ozovom koncerte. Akoby to nestačilo obloha sa zrazu zatiahla oceľovými mrakmi a spustil sa dážď.
"No to je perfektné," zlostila sa Buffy mieriac rýchlo na internát. Len čo vyšla z cintorína vypadol z kríkov upír. A nebol sám, niekto ho dobiehal a po chvíľke boja zvalil na dažďom zmáčanú zem. "Tak ty si si myslel že my utečieš, čo? Omyl kamarát," zasmial sa Angel keď zo zadného vrecka vytiahol kolík a upír sa rozplynul vo vzduchu. "Konečne som ťa dostal, už ma to prenasledovanie unavovalo," dodal a zamieril k svojmu autu vedený vidinou jeho suchej a pohodlnej kancelárie v L.A.
"Budem musieť zavolať tej úbohej dievčine že sa už nemusí báť," pomyslel si dvíhajúc golier kabáta pred vytrvalým dažďom.



KONIEC