Poviedky Angel Investigations

Kde si láska


Popis povídky: Pozval ju na večeru. Spomína si, aká bola nervózna. Ako pubertiačka pri prvom rande. Keď schádzala dolu schodmi, zachytila jeho obdivný pohľad plný lásky. Bola taká šťastná! Páčil sa jej od prvej chvíle, čo ho zazrela, ale až v L.A. si uvedomila, akú hlbokú a vrúcnu lásku k nemu cíti. Sedeli v útulnej malej reštaurácii. Zabávali sa, čas plynul, ale nikto to nevnímal. Videla len jeho oči. Tie hnedé, farby čokolády, akú ľudia pijú v zime, keď sa chcú zohriať.


Stmieva sa. Mladá žena sedí a hľadí kamsi do diaľky. Opäť je tu Deň Vďakyvzdania a ona opäť spomína. Tak ako každý rok... Na nezabudnuteľný zážitok spojený s ním! Nikdy nezabudne na tu noc. Milovala ho a neváhala urobiť čokoľvek, aby jej láska bola opätovaná. Čo na tom, že Angel bol pod vplyvom kúzla? Bola mladá, ale vedela, že takú šancu už nedostane. Musela ju využiť.

Pozval ju na večeru. Spomína si, aká bola nervózna. Ako pubertiačka pri prvom rande. Keď schádzala dolu schodmi, zachytila jeho obdivný pohľad plný lásky. Bola taká šťastná! Páčil sa jej od prvej chvíle, čo ho zazrela, ale až v L.A. si uvedomila, akú hlbokú a vrúcnu lásku k nemu cíti. Sedeli v útulnej malej reštaurácii. Zabávali sa, čas plynul, ale nikto to nevnímal. Videla len jeho oči. Tie hnedé, farby čokolády, akú ľudia pijú v zime, keď sa chcú zohriať.

Po večeri odišli do hotelu. Ani nevedela, ako sa ocitla v Angelovej izbe. Vtom prišiel prvý bozk a to, čo nasledovalo, snáď ani jeden z nás nepredpokladal. Ona teda nie!

Šokovalo ju, s akou skúsenosťou ju vyzliekol a s akou nežnosťou ju položil na posteľ. Prekvapil ju chlad jeho pokožky, ale zároveň ju vzrušovala jej vôňa. Jeho tvár nadobudla upírsku podobu, ale jej to nevadilo. Len nech je s ňou! Ramená ju zvierali v oceľovom objatí a pery útočili s takou razantnosťou, akej nemožno odolať. Cordélia cítila, ako v nej rastie temný vír túžby. Pery mal horúce a pevné a tak nežne sa dotýkali jej úst, že ju pohlcovali plamene vzrušenia. V jeho bozkoch horeli pekelné ohne, ktoré ju fascinovali a zároveň vzrušovali. Sklonil sa k nej, brázdil ohnivými perami po hrdle až k miestu, kde jej šialene búšila v žilách krv. Od samej rozkoše zastonala. Jej telo bolo plné rozkošnej horúčky, ktorá ju oslabovala a spôsobovala jej triašku. Cítila sa ako vo sne. Jeho bozky putovali čoraz nižšie až k odhalenému poprsiu. Jeho láskanie bolo neuveriteľné sladké a naplňovalo ju trýznivým vzrušením.

"Cordélia." zašepkal a vnikol do nej. Objala ho, nechty sa jej vryli do Angelovho svalnatého chrbta. Pritisla si svoje líce k jeho a rozplynula sa v moci chvíle. Vedela, že čas hrá proti nej. Len pár minút a tento krásny sen sa rozplynie ako hmla. Jeho bozky naberali na intenzite. Chcela si ich vychutnať, lebo tušila blížiaci sa koniec.

Medzi bozkami začula odbíjanie polnoci. "Bože", napadlo jej, "čo teraz?" Vedela, že s úderom polnoci kúzlo skončí. S trpkosťou v srdci si pripomenula rozprávku o Popoluške. Dosiahne aj ona šťastie, ako táto rozprávková bytosť? Keď gong udrel posledný raz, Angelové oči zažiarili. Chvíľu nato neveriacky pozeral na ženu pred sebou.

"Cordy..ja...preboha, prepáč...musel som byť opitý." jachtal zmätený upír, keď si uvedomil, čo sa stalo.

Jej oči sa naplnili slzami. Pomaly vstala a začala zbierať šatstvo, roztrúsené ho izbe. Oblečená sa následne obrátila k Angelovi. "Nič si z toho nerob!" usmiala sa cez slzy, akoby nešlo o nič vážne. Nechcela, aby ju videl plakať. Ušla do svojej izby, kde dala svojmu žiaľu voľný priebeh.

Na druhý deň sa v práci neukázala. Vyhovorila sa na chorobu. Angel sa s ňou snažil skontaktovať, nebrala mu telefóny, ani neotvorila dvere. O týždeň neskôr dala vo firme výpoveď a odsťahovala sa na druhý koniec pobrežia, kde pracovala ako čašníčka. Dúfala, že v inom meste zabudne na svoju nešťastnú lásku. Nepodarilo sa!

Dôsledky tej noci sa čoskoro objavili a ona ich musela statočne znášať. Pochytila ju panika, keď nasledujúci mesiac nedostala menštruáciu. Lekár potvrdil jej obavy. "Ste tehotná, slečna Cordélia!" s úsmevom skonštatoval. Zaplatila ju vlna radosti, ale aj smútku. Má dieťa, Angelovo dieťa! Ale zároveň si uvedomila, že nebolo počaté z lásky. Aspoň nie skutočnej.

Odvtedy ubehlo asi desať rokov. Je tma, mladá žena sedí v kresle a nemôže zabudnúť. Bolo to magické a tak ako každý rok, keď iní myslia na oslavy, ona myslí na svoju krásnu lásku. Pohľad jej spočinie na fotografií muža a ženy s bábätkom v náručí. Je na nej ona s Angelom a malým Connorom. Následne ju vezme do rúk a pobozká tvár muža na fotografií. "Kde si, moja láska?" pýta sa v duchu. Pohľadom zavadí o chlapca spiaceho na pohovke. Jemne mu prihladí hnedé vlasy a pobozká na čelo. Ľahne si vedľa syna a zaspáva. Sníva sa jej o anjelovi s čokoládovými očami.


KONIEC



Home